Sigma ecsettisztító kesztyű

2019. május 16.

Ecsetet tisztítani nem nagy kihívás, feltéve hogy csak pár darabot kell. Aki nagyobb gyűjteménnyel rendelkezik, tudja, hogy egy nagymosás után olyan a kezünk a szappan/ecsettisztító miatt mint egy 80 éves öregasszonyé. A 2X Sigma Spa ecsettisztító kesztyű pontosan erre szeretne megoldást nyújtani.

A kesztyű szilikonból készült, latex, ólom és BPA (biszfenol) mentes. Egyszerű tisztítani, jobb- és balkezesek is használhatják. Mindkét oldalán más a mintázat, az egyik az arcecsetekhez, a másik a szemecsetekhez való. Tartozik hozzá egy belső kesztyű, így nem fülled bele a mancsod. Méretre elég nagy (25cm hosszú, a középső ujja pedig 12cm széles), ha lenne még két plusz ujjam, az is kényelmesen elférne többi mellett. Jobb lenne, ha több (vagy legalább kettő) méretet gyártanának belőle, mert valljuk be, azért a legtöbb nőnek nincs ilyen lapátkeze.


Mindkét oldalon 3 felület van: mosás, öblítés és formázás.
Őszintén szólva én az öblítést is többnyire ugyanazon felületen csináltam, mint a mosást, a formázós rész meg szinte teljesen kimaradt, mert bár jó ötlet lenne az ujjak közti kis fésűszerű kialakítás, sajnos nem teljesen működőképes. Ennél a résznél pont a pici női ujjakra van szükség és arra, hogy érezzük a szálakat, hogy mennyire nedvesek vagy maradt-e bennük valami.
A mosás és öblítés rész gyorsan és egyszerűen zajlik a kesztyű használatával, de én sokkal jobban szeretem kézzel kinyomkodni a vizet a szálak közül és formázni az ecseteket.

Összegzés:
Akkor érdemes megvenned ezt a kesztyűt, ha sok hosszabb szőrű ecseted van. Vékony, rövid szálú ecsetekhez teljesen felesleges. Abban az esetben egy kisebb ecsettisztító palettát vagy korongot ajánlanék, sőt, tulajdonképpen egy paletta tökéletes választás lehet bárkinek, aki nem bánja, hogy az ujjai eláznak, végül is a legfontosabb, hogy ne a bőrt érje a mosószer, ezt pedig a palettánál is kipipálhatjuk. Őszintén szólva én nagyon ácsingózom egy olyanra is, mivel számomra ez a hatalmas kesztyű nem túl kényelmes. Kár érte, mert az ötlet nagyon jó, a probléma a megvalósítással van.

Lelőhelyek:
Én a lengyel Sephorában vettem, de itthon is kapható a Pink Panda és a Make Up Plaza oldalakon, valamint a Sigma oldalán országokra lebontva találjátok a listát a hivatalos online eladókról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése